Panna Cotta - Vanilje

6 dl fløte
2 ss sukrin/fruktose/tagatose
1 vaniljestang
4 plater gelatin
Lage-selv-Gelé

Kok opp fløten sammen med sukrinen/fruktosen/tagatosen og vaniljen (skrap ut og ha i frøene + at du koker selve stangen) i et par minutter. Mens det blir varmet opp og koker, har du gelatinen i kaldt vann.

Når det har kokt ferdig tar du ut vaniljestangen, har i gelatinplatene, og rører rundt til alt er oppløst. Så tar du innholdet i noen fine glass eller dessertskåler, og setter til avkjøling til den har stivnet. Gjerne over natten :-)

Geléen lager du som anvist på pakningen. Når den er avkjølt (ikke er sååå varm) heller du den oppå den allerede stivnede panna cottaen, og venter til geléen også stivner.

___________________________________________________

Dette var et eksempel på hvordan du kan gjøre det! Man kan også lage sånn at geléen er i bånn, og panna cottaen er øverst. Eller man kan legge i mange lag! Eller man kan bruke noe annet enn gelé. Her er det mange muligheter! (Jeg lagde dette for første gang i går, etter å ha funnet oppskriften på linken under, så jeg har egentlig ingen erfaring eller peiling) : http://julemorro.blogspot.no/2012/04/lavkarbo-panna-cotta.html?showComment=1351588612659#c1044984123381679285)

http://www.matprat.no/gjester/gjesteoppskrifter/panna-cotta/
Med hvit sjokolade! 














































http://julemorro.blogspot.no/2012/04/lavkarbo-panna-cotta.html?showComment=1351588612659#c1044984123381679285

1 kommentar: